vardag

vardag

Vardag

.

nytt skede

juniPosted by erika Tue, June 15, 2010 10:42:57

Det har skett en del förändringar i mitt liv på sistone. Jag och J har gick skilda vägar för fyra månader sen och det har varit en omvälvande period med allt ett uppbrott innebär. Hitta egen lägenhet, dela upp alla ägodelar och allmänt tänka om hela den sociala situation man levt i. Jag lyckades (efter lite slit) hitta en underbar central etta 620 m från jobbet. Det är ett 30-talshus med högt i tak och djupa fönster. Köket har lutande överskåp alá förr i tiden medan diskbänk, spis och köksbänk är sprillans nytt. Innerdörrarna är spegeldörrar i knarrande original där badrumsdörren låses med hasp i kontrast till det nyrenoverade badrummet. En härlig mix av gammalt och nytt precis som jag gillar det. På 42kvm får både jag och en eventuellt påhälsande familj plats, som var ett av mina krav under min bostadsjakt.

Detta är min första egna lägenhet. Det är femte lägenheten jag bor i, men första gången jag huserar ensam. Det känns sjukt nyttigt. Det stärker mig på många vis. Om jag får besök och det är stökigt är det bara mitt ansvar att det är stökigt och den enda som kan ha stökat ner är jag. Diskberget flyttar inte på sig självt och tamejtusan inte soporna heller. Mörkrädslan är som bortblåst för det finns ingen att krypa närmre, jag blir tvungen att ’step it up’ helt enkelt. Vilket i ärlighetens namn - I need.

Efter att ha fått en aha-upplevelse i min livsåskådning, där jag slutat se livet som en enda lång tidslinje och numera delar upp det i skeden och perioder, är det lättare att acceptera förändring.

Nu lever jag livet och när jag tänker efter har jag varit ute varje helg sen uppbrottet. Jag har träffat nya roliga härliga underbara människor och Gävle har vuxit lite på mig. Jag tar för mig mycket mer av livet och tror att är man singel måste man rycka upp sig lite. Jag är ju en obotlig ”hitta-på-saker”-person och klarar inte av att sitta hemma och uggla ensam. Jag vill ständigt ha kul, vad ska man annars ha?

har även lagt upp en mycket enkel webportfolio:
www.erikaform.se