vardag

vardag

Vardag

.

dokumentär och quesadillas

NovemberPosted by erika Sun, November 15, 2009 16:34:10

Det blev ingen utdelning av fikakorten i går, lördag. Det visade sig att vi varit lite för ivriga och att caféet inte hunnit med. Krävs ju lite förberedelser och ett stort lager cookies. Men nästa lördag då smäller det. Det är då man ska köpa skor i Flanör!

Efter jobbet hade jag tv:n på som sällskap en stund innan J kom hem. Då gick dokumentären ”The Mermaid girl”, om åttaåriga Shilo, och det var hemskt gripande. En av världens mest ovanliga missbildningar är sirenomelia eller sjöjungfrufenomenet. Det innebär i princip att man har två ben, men att de är helt hopväxta ner till fötterna som också de kan sitta ihop mer eller mindre. Vanligtvis brukar man försöka operera isär benen men det hade inte kunnat genomföras på flickan i dokumentären dels för att blodådrorna var som ett nystan nere vid fötterna och dels pga njurkrångel. Hon kunde inte gå (förstås) men hon lärde sig simma i dokumentären… Jag blev så imponerad av henne, hon var en riktig tuffing. ”Jag kan bli vad jag vill, det finns så mycket.. kanske prinsessa eller lärare”. Underbar attityd.

Vid sjutiden kom A och O. Vi åt mysmat och kikade på körslaget. Damn, att de kom tvåa, vår kära kör. Mysmat blir det mer av inom kort, ska åka ut på Eskön när J slutar jobba.