vardag

vardag

Vardag

.

the best syster och pepparkakor med glasyr

NovemberPosted by erika Tue, December 08, 2009 23:28:51

Har jobbat kort dag idag. Slutade kl 13, vilket medför en HEL dag att göra saker på. Hur lyxigt som helst. Det började med välkommet besök av A och O, vi dekorerade pepparkakor med glasyr (eller kristyr, vad är skillnaden?) drack te och snackade. Mycket trevligt.

Sedan har jag tvättat fyra tvättar, handlat och lagat mat. Och pratat i telefonen med min syster sex gånger. Hon är min mentor. Hon är galet klok och ger mig svar på saker som jag inte själv hunnit inse att jag undrat förrän efteråt. Ibland betvivlar jag hennes ålder starkt. Hon är för klok för sin ringa ålder, min kära syster. Fina saker gör hon också. By anna T. http://byannat.se

Nu ska jag ladda med en pepparkaka inför ett möte i morgon. Wish me luck!

Julmums i massor.

dokumentär och quesadillas

NovemberPosted by erika Sun, November 15, 2009 16:34:10

Det blev ingen utdelning av fikakorten i går, lördag. Det visade sig att vi varit lite för ivriga och att caféet inte hunnit med. Krävs ju lite förberedelser och ett stort lager cookies. Men nästa lördag då smäller det. Det är då man ska köpa skor i Flanör!

Efter jobbet hade jag tv:n på som sällskap en stund innan J kom hem. Då gick dokumentären ”The Mermaid girl”, om åttaåriga Shilo, och det var hemskt gripande. En av världens mest ovanliga missbildningar är sirenomelia eller sjöjungfrufenomenet. Det innebär i princip att man har två ben, men att de är helt hopväxta ner till fötterna som också de kan sitta ihop mer eller mindre. Vanligtvis brukar man försöka operera isär benen men det hade inte kunnat genomföras på flickan i dokumentären dels för att blodådrorna var som ett nystan nere vid fötterna och dels pga njurkrångel. Hon kunde inte gå (förstås) men hon lärde sig simma i dokumentären… Jag blev så imponerad av henne, hon var en riktig tuffing. ”Jag kan bli vad jag vill, det finns så mycket.. kanske prinsessa eller lärare”. Underbar attityd.

Vid sjutiden kom A och O. Vi åt mysmat och kikade på körslaget. Damn, att de kom tvåa, vår kära kör. Mysmat blir det mer av inom kort, ska åka ut på Eskön när J slutar jobba.

Huspromenad och presentkort

NovemberPosted by erika Thu, November 12, 2009 22:40:12

Jodå, som vi har letat. Nu har vi stillat vårt habegär för en stund, nu står en vit underbar soffa från 40-talet i vårt vardagsrum. Yes! (bild kommer senare) Tyvärr är inte J lika förtjust som jag (ännu), det är nämligen knas med en fjäder i mittensitsen som gör sittandet allmänt obekvämt vilket inte jag känner alls, har väl en stjärt av stål eller nåt.

Just nu är jag extra glad, dels för soffan och för att J precis pratade med sin syster som berättade att de börjat leta lägenhet här! Jag kommer inte kunna låta bli att hjälpa till, har ju några års erfarenhet av runtklickande på fastighetshemsidor.. Hursomhelst kul att ha dem lite närmre.

Har även varit ut på en inspirerande promenad idag. Idag hamnade vi i söders villaområde. När vi väl kommer ut på promenader, jag och J, blir det ofta runt i någon mysig stadsdel som villastan eller gamla gefle. Där brukar vi strosa runt och kika på alla fina hus som finns i de mest galna och vackra konstellationer. Perfekt att ha allt är så nära, bara att gå runt knuten om man saknar inspiration. Hu så enkelt. Jag älskar att titta på hus.

Jag har gjort små presentkort till Berglövs som ska delas ut under lördagen. De som köper skor får kaffe och en cookie på Coffelounge intill. Trevligt påhitt tycker jag!

Kom och köp en sko vettja!

Telefonförsälj och lur

NovemberPosted by erika Thu, November 12, 2009 22:14:38

Idag har jag blivit uppringd av en kille på vattenfall för tredje gången, jag brukar antingen snabbt avfärda telefonförsäljare eller driva med dem, men den här killen kändes som en gammal vän. Jag kunde inte avfärda och absolut inte driva med honom.. Vi snackade dessutom ganska länge och jag frågade om ALLT och var en riktigt velig och jobbig kund (skulle jag själv ha tyckt) men han va sjukt proffsig. Jag försökte diska och koka kaffe under sista samtalet och var till och med på väg att fråga honom hur många koppar kaffe jag borde koka till två personer…. Glida ifrån ämnet? Ja. Han blev en vän i telefonen.

Jag kan ha ganska roligt med telefonförsäljare, en gång ringde en kvinnlig försäljare som ville sälja kalsonger till J. (har avfärdat dessa ett antal gånger och vill inte ha några kalsongprenumerationer)
Jag förklarade att J inte var hemma och NEJ TACK liksom.

- Ja men då kanske du vet vad han har för kalsongstorlek, för vi vill skicka ett par märkeskalsonger av finaste kvalitet utan kostnad.

- Jaha, gäller detta kalsonger svarade jag, men vi är naturalister förstår du, så han använder inte kalsonger.

- Men då ser du, då skickar vi har ett par strumpor istället! I finaste kvalitet med förstärkning i tå och häl. Storlek?

- Stl 46, svarade jag.

- Ja, men då har jag ett par här som kommer passa perfekt på hans små tossingar! (Ja, hon sa så!) Då är det bara för er att klicka er in på vår hemsida och avbeställa om han inte vill ha fler strumpor skickade till sig. För ni har väl internet?

- Nä, tyvärr..

- Men telefon har ni märker jag i alla fall! Slå då bara en signal och avbeställ.

- Ja, jo, telefon har vi, men vi har en sån där spärr att vi bara kan ta emot samtal, inte ringa några ut, svarar jag. Varpå kvinnan i andra änden börjar låta irriterad.

- MEN PENNA OCH PAPPER HAR NI VÄL I ALLA FALL?

- Nej, du förstår (svarar jag med min lugnaste röst) vi är analfabeter båda två och kan varken läsa eller skriva.

Kvinnan mumlar mellan tänderna:

- Kanske skulle gått i skolan lite mer då.

- Va sa du? (skratt, sa hon verkligen så!?)

- Nej det var inget, ha en fortsatt trevlig dag. TACK OCH HEJ

- Tack och hej! (helnöjd)

Jag brukar vanligtvis hålla mig till sanningen men i det här fallet kan man säga att jag provade ett annat sätt att säga nej på. Plus att jag satte prov på deras tillgänglighet och den visades ju tydligt vara bristfällig. Företaget kan helt enkelt inte sälja till analfabeter utan internet och telefon. Dålig stil..

Fika o soffjakt

NovemberPosted by erika Mon, November 09, 2009 23:57:11

I morse bakade jag ut vår surdegskaka Herman som vi fått av A o O för 10 dagar sedan. (Den är riktigt mumsig, har ju skrivit om den tidigare.) Innehåller riven choklad, rivet äpple, hackade nötter och kanel och är allmänt god. Den fikade jag och J på efter att vi genomsökt stadens secondhandställen efter en ny soffa. Är ute efter en äldre soffa i trä och skinn/tyg med schyssta linjer och proportioner. Vi har gett vardagsrummet nya tapeter och en nättare soffa skulle nu vara pricken över i. J har ju även fått dille på att vi ska ha en stor ny teve också.. prylgalen som han blivit på sitt nya jobb. Jag är ju mer för secondhand och kommer aldrig släppa ifrån mig min fina, underbara tjockteve som jag ärvt av farfars syster från artonhundrafrusitfast. Soffjakten is to be continued...

Herman i egen hög person.

Ihopflyttningsfest och mustascher

NovemberPosted by erika Mon, November 09, 2009 23:27:03

I lördags var vi på ihopflyttningsfest hos M & J. Det var en rolig fest. När värdparet mötte oss i dörren hade de varsin lösmustasch på sig. Påhittiga som de är hade de suttit och egenhändigt komponerat typ 20 olika modeller av mustascher som vi fick välja mellan och sedan med grov dubbelhäftande tejp montera på våra överläppar. Jag valde en grönglänsande musche i mjukt smålurvigt tyg med spänstig form alá mexikanskt stuk. (har tyvärr ingen bild) -muschen medförde en del svårigheter med att äta, dricka och skratta då den var större och bredare än mellanrummet mellan min näsa och mun... Men hur som helst var vi jävligt snygga allesamman och kvällen slutade med en väldigt kort visit på hartan.

Vi gav dem en korg med ost, vin, kex och annat gott att mysäta ihop.

Logga, Herman och planer

NovemberPosted by erika Thu, November 05, 2009 16:04:29

Hade en del planer för den här dagen, min lediga torsdag. Som vanligt har jag planerat in FÖR mycket. Både borde göra, och vill göra-saker. Borde diska, skruva upp saker på väggen, gå ner på nian och lämna tillbaka en skjorta som jag köpte i förrgår osv. Nu sitter jag här och gör saker som jag vill göra men inte det som jag hade tänkt. Jag har så många idéer, vill så mycket, hur ska man hinna allt på ett liv? Får se till att bli riktigt gammal och riktigt frisk därtill.

Har åtminstone diskat litegrann, tar resten sen för nu håller jag på att göra en logga. Grafiskt tycker jag om. Här är jag förlorad, kan sitta i timmar och glömma bort saker som lunch och middag. Jag som är Skalman själv. Men håller jag på med sånt här är mat&sovklockan på evig snooze...

Sen blir det dusch, och matlagning tills J kommer hem. Då ska vi snabbt som attan äta och åka ut till A & O. Där bjuds det på hembakt, men inte vilket hembakt som helst, det blir HERMAN, surdegskaka. Har inte ätit Herman på år och dar, sen i mellanstadiet närmare gissat. Men OJ va gott de var så kvällens fika ses fram emot med råge.