vardag

vardag

Vardag

.

Glädje och mitt i ingenstans

AugustiPosted by erika Fri, August 20, 2010 11:13:44

Ibland är livet bara så härligt. När man känner sig sådär oförklarligt glad, när en pockande glädjekänsla infinner sig i kroppen som man inte riktigt kan sätta fingret på. Då mår jag bra.
Idag är en sån dag. Det kan i och för sig, vid närmare eftertanke, bero på att jag haft en underbar morgon och att jag direkt efter jobbet kommer att bege mig, tillsammans med någon jag tycker om, till en av mina favoritplatser på denna jord. Närmare bestämt Bössbo. En fäbod mitt i djupaste ingenstans med Rotälven på ena sidan och Lövåsbäckens galna vattenfall på andra och utan underdrift kanske alla världens mygg och knott. Där dricker man källvatten – det fräschaste, iskallaste och mest törstsläckande som finns. Man går på dass, tittar på kor, går på promenad och vid vissa tillbud; trillar i bäcken. UNDERBART!

Här om dagen hade jag, av en lustig anledning som kallas matlagning, en hög med disk i mitt kära lilla kök. Som så lätt är, när måsten inträffar, tar jag och gör något helt annat. Den här gången blev det fotografering. Jag skulle behöva en riktig kamera, en riktig dator (mac) och lite mer måsten så att fler kreativ-moments fick plats i min vardag. En spark i arslet skulle också sitta på sin plats med alla idéer som finns i mitt huvud, vissa bara lösa idéer och vissa färdiga, helt genomförbara, som bara väntar på att jag ska förverkliga dem. En kollega, en musa, vemsomhelst med blåslampa som kan trigga mig att genomföra alla idéer är välkommen att starta ett mycket framgångsrikt företag med mig! Behöver börja nu om allt ska hinnas med på ett liv. Ett lyft i kragen, några armbågar och lite jävlar anamma så..

nytt skede

juniPosted by erika Tue, June 15, 2010 10:42:57

Det har skett en del förändringar i mitt liv på sistone. Jag och J har gick skilda vägar för fyra månader sen och det har varit en omvälvande period med allt ett uppbrott innebär. Hitta egen lägenhet, dela upp alla ägodelar och allmänt tänka om hela den sociala situation man levt i. Jag lyckades (efter lite slit) hitta en underbar central etta 620 m från jobbet. Det är ett 30-talshus med högt i tak och djupa fönster. Köket har lutande överskåp alá förr i tiden medan diskbänk, spis och köksbänk är sprillans nytt. Innerdörrarna är spegeldörrar i knarrande original där badrumsdörren låses med hasp i kontrast till det nyrenoverade badrummet. En härlig mix av gammalt och nytt precis som jag gillar det. På 42kvm får både jag och en eventuellt påhälsande familj plats, som var ett av mina krav under min bostadsjakt.

Detta är min första egna lägenhet. Det är femte lägenheten jag bor i, men första gången jag huserar ensam. Det känns sjukt nyttigt. Det stärker mig på många vis. Om jag får besök och det är stökigt är det bara mitt ansvar att det är stökigt och den enda som kan ha stökat ner är jag. Diskberget flyttar inte på sig självt och tamejtusan inte soporna heller. Mörkrädslan är som bortblåst för det finns ingen att krypa närmre, jag blir tvungen att ’step it up’ helt enkelt. Vilket i ärlighetens namn - I need.

Efter att ha fått en aha-upplevelse i min livsåskådning, där jag slutat se livet som en enda lång tidslinje och numera delar upp det i skeden och perioder, är det lättare att acceptera förändring.

Nu lever jag livet och när jag tänker efter har jag varit ute varje helg sen uppbrottet. Jag har träffat nya roliga härliga underbara människor och Gävle har vuxit lite på mig. Jag tar för mig mycket mer av livet och tror att är man singel måste man rycka upp sig lite. Jag är ju en obotlig ”hitta-på-saker”-person och klarar inte av att sitta hemma och uggla ensam. Jag vill ständigt ha kul, vad ska man annars ha?

har även lagt upp en mycket enkel webportfolio:
www.erikaform.se

the best syster och pepparkakor med glasyr

NovemberPosted by erika Tue, December 08, 2009 23:28:51

Har jobbat kort dag idag. Slutade kl 13, vilket medför en HEL dag att göra saker på. Hur lyxigt som helst. Det började med välkommet besök av A och O, vi dekorerade pepparkakor med glasyr (eller kristyr, vad är skillnaden?) drack te och snackade. Mycket trevligt.

Sedan har jag tvättat fyra tvättar, handlat och lagat mat. Och pratat i telefonen med min syster sex gånger. Hon är min mentor. Hon är galet klok och ger mig svar på saker som jag inte själv hunnit inse att jag undrat förrän efteråt. Ibland betvivlar jag hennes ålder starkt. Hon är för klok för sin ringa ålder, min kära syster. Fina saker gör hon också. By anna T. http://byannat.se

Nu ska jag ladda med en pepparkaka inför ett möte i morgon. Wish me luck!

Julmums i massor.

dokumentär och quesadillas

NovemberPosted by erika Sun, November 15, 2009 16:34:10

Det blev ingen utdelning av fikakorten i går, lördag. Det visade sig att vi varit lite för ivriga och att caféet inte hunnit med. Krävs ju lite förberedelser och ett stort lager cookies. Men nästa lördag då smäller det. Det är då man ska köpa skor i Flanör!

Efter jobbet hade jag tv:n på som sällskap en stund innan J kom hem. Då gick dokumentären ”The Mermaid girl”, om åttaåriga Shilo, och det var hemskt gripande. En av världens mest ovanliga missbildningar är sirenomelia eller sjöjungfrufenomenet. Det innebär i princip att man har två ben, men att de är helt hopväxta ner till fötterna som också de kan sitta ihop mer eller mindre. Vanligtvis brukar man försöka operera isär benen men det hade inte kunnat genomföras på flickan i dokumentären dels för att blodådrorna var som ett nystan nere vid fötterna och dels pga njurkrångel. Hon kunde inte gå (förstås) men hon lärde sig simma i dokumentären… Jag blev så imponerad av henne, hon var en riktig tuffing. ”Jag kan bli vad jag vill, det finns så mycket.. kanske prinsessa eller lärare”. Underbar attityd.

Vid sjutiden kom A och O. Vi åt mysmat och kikade på körslaget. Damn, att de kom tvåa, vår kära kör. Mysmat blir det mer av inom kort, ska åka ut på Eskön när J slutar jobba.

Huspromenad och presentkort

NovemberPosted by erika Thu, November 12, 2009 22:40:12

Jodå, som vi har letat. Nu har vi stillat vårt habegär för en stund, nu står en vit underbar soffa från 40-talet i vårt vardagsrum. Yes! (bild kommer senare) Tyvärr är inte J lika förtjust som jag (ännu), det är nämligen knas med en fjäder i mittensitsen som gör sittandet allmänt obekvämt vilket inte jag känner alls, har väl en stjärt av stål eller nåt.

Just nu är jag extra glad, dels för soffan och för att J precis pratade med sin syster som berättade att de börjat leta lägenhet här! Jag kommer inte kunna låta bli att hjälpa till, har ju några års erfarenhet av runtklickande på fastighetshemsidor.. Hursomhelst kul att ha dem lite närmre.

Har även varit ut på en inspirerande promenad idag. Idag hamnade vi i söders villaområde. När vi väl kommer ut på promenader, jag och J, blir det ofta runt i någon mysig stadsdel som villastan eller gamla gefle. Där brukar vi strosa runt och kika på alla fina hus som finns i de mest galna och vackra konstellationer. Perfekt att ha allt är så nära, bara att gå runt knuten om man saknar inspiration. Hu så enkelt. Jag älskar att titta på hus.

Jag har gjort små presentkort till Berglövs som ska delas ut under lördagen. De som köper skor får kaffe och en cookie på Coffelounge intill. Trevligt påhitt tycker jag!

Kom och köp en sko vettja!

Telefonförsälj och lur

NovemberPosted by erika Thu, November 12, 2009 22:14:38

Idag har jag blivit uppringd av en kille på vattenfall för tredje gången, jag brukar antingen snabbt avfärda telefonförsäljare eller driva med dem, men den här killen kändes som en gammal vän. Jag kunde inte avfärda och absolut inte driva med honom.. Vi snackade dessutom ganska länge och jag frågade om ALLT och var en riktigt velig och jobbig kund (skulle jag själv ha tyckt) men han va sjukt proffsig. Jag försökte diska och koka kaffe under sista samtalet och var till och med på väg att fråga honom hur många koppar kaffe jag borde koka till två personer…. Glida ifrån ämnet? Ja. Han blev en vän i telefonen.

Jag kan ha ganska roligt med telefonförsäljare, en gång ringde en kvinnlig försäljare som ville sälja kalsonger till J. (har avfärdat dessa ett antal gånger och vill inte ha några kalsongprenumerationer)
Jag förklarade att J inte var hemma och NEJ TACK liksom.

- Ja men då kanske du vet vad han har för kalsongstorlek, för vi vill skicka ett par märkeskalsonger av finaste kvalitet utan kostnad.

- Jaha, gäller detta kalsonger svarade jag, men vi är naturalister förstår du, så han använder inte kalsonger.

- Men då ser du, då skickar vi har ett par strumpor istället! I finaste kvalitet med förstärkning i tå och häl. Storlek?

- Stl 46, svarade jag.

- Ja, men då har jag ett par här som kommer passa perfekt på hans små tossingar! (Ja, hon sa så!) Då är det bara för er att klicka er in på vår hemsida och avbeställa om han inte vill ha fler strumpor skickade till sig. För ni har väl internet?

- Nä, tyvärr..

- Men telefon har ni märker jag i alla fall! Slå då bara en signal och avbeställ.

- Ja, jo, telefon har vi, men vi har en sån där spärr att vi bara kan ta emot samtal, inte ringa några ut, svarar jag. Varpå kvinnan i andra änden börjar låta irriterad.

- MEN PENNA OCH PAPPER HAR NI VÄL I ALLA FALL?

- Nej, du förstår (svarar jag med min lugnaste röst) vi är analfabeter båda två och kan varken läsa eller skriva.

Kvinnan mumlar mellan tänderna:

- Kanske skulle gått i skolan lite mer då.

- Va sa du? (skratt, sa hon verkligen så!?)

- Nej det var inget, ha en fortsatt trevlig dag. TACK OCH HEJ

- Tack och hej! (helnöjd)

Jag brukar vanligtvis hålla mig till sanningen men i det här fallet kan man säga att jag provade ett annat sätt att säga nej på. Plus att jag satte prov på deras tillgänglighet och den visades ju tydligt vara bristfällig. Företaget kan helt enkelt inte sälja till analfabeter utan internet och telefon. Dålig stil..

Fika o soffjakt

NovemberPosted by erika Mon, November 09, 2009 23:57:11

I morse bakade jag ut vår surdegskaka Herman som vi fått av A o O för 10 dagar sedan. (Den är riktigt mumsig, har ju skrivit om den tidigare.) Innehåller riven choklad, rivet äpple, hackade nötter och kanel och är allmänt god. Den fikade jag och J på efter att vi genomsökt stadens secondhandställen efter en ny soffa. Är ute efter en äldre soffa i trä och skinn/tyg med schyssta linjer och proportioner. Vi har gett vardagsrummet nya tapeter och en nättare soffa skulle nu vara pricken över i. J har ju även fått dille på att vi ska ha en stor ny teve också.. prylgalen som han blivit på sitt nya jobb. Jag är ju mer för secondhand och kommer aldrig släppa ifrån mig min fina, underbara tjockteve som jag ärvt av farfars syster från artonhundrafrusitfast. Soffjakten is to be continued...

Herman i egen hög person.

Ihopflyttningsfest och mustascher

NovemberPosted by erika Mon, November 09, 2009 23:27:03

I lördags var vi på ihopflyttningsfest hos M & J. Det var en rolig fest. När värdparet mötte oss i dörren hade de varsin lösmustasch på sig. Påhittiga som de är hade de suttit och egenhändigt komponerat typ 20 olika modeller av mustascher som vi fick välja mellan och sedan med grov dubbelhäftande tejp montera på våra överläppar. Jag valde en grönglänsande musche i mjukt smålurvigt tyg med spänstig form alá mexikanskt stuk. (har tyvärr ingen bild) -muschen medförde en del svårigheter med att äta, dricka och skratta då den var större och bredare än mellanrummet mellan min näsa och mun... Men hur som helst var vi jävligt snygga allesamman och kvällen slutade med en väldigt kort visit på hartan.

Vi gav dem en korg med ost, vin, kex och annat gott att mysäta ihop.

Next »